09 7430130 This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 עברית < English

שירות CISO-as-a-Service כולל שימוש ב-CISOteria

שילוב ייחודי בעולם של פלטפורמת ניהול אבטחת מידע ורגולציה (CISOteria) עם מנהל אבטחת מידע בעל ניסיון עשיר המשמש כבא כח ההנהלה

מבניית תכנית עבודה דרך כל תהליך יישומה תוך דגש על עמידה ביעדים 

לפרטים

תאימות להגנת הפרטיות, GDPR ועוד ניתוח פערים וליווי מלא

תקנות הגנת הפרטיות בישראל, באירופה (GDPR) ובארה"ב (CCPA) מחייבות ארגונים לפעילות פרו-אקטיבית

רגולציות נוספות ותקנים כגון ISO27001 עוזרים לארגונים להקטין את רמת החשיפה לנכסי הארגון תוך עמידה בחוק

לפרטים

בחינת תשתיות ואפליקציות בענן זיהוי פרצות, וכשלים

מבדקים ייחודיים הממוקדים בסביבות AWS, Google, Azure ובאפליקציות ענן

הענן, על כל היתרונות הגדולים שלו, חושף את הארגון לאיומים וחשיפות רבים אשר דורשים הבנה מעמיקה של מבנה מנגנוני האבטחה והשמירה בתשתיות

לפרטים

סקרי סיכונים וביקורות אבטחת מידע מבדקי חוסן ותהליכים

סקרי סיכונים ומבדקי חוסן תהליכיים וטכנולוגיים המותאמים לכל לקוח

מטרתם לגלות חשיפות קריטיות לנכסי המידע של הארגון בהיבטי סודיות (Confidentiality), שלמות (Integrity) וזמינות (Availability)

לפרטים

סוני ידעה כבר לפני מספר חודשים על פרצות האבטחה שהובילו לדליפת המידע

פרטים חדשים אודות פרטי הפריצה ומימדי הנזק נחשפים

 כמעט חודש לאחר שנתגלתה הפריצה לרשת סוני, ידוע כי יותר מ-100 מיליון רשומות של לקוחות החברה נחשפו בפריצה; עם זאת, את מימדי הנזק שנגרם עדיין לא ניתן להעריך.

ב-1 במאי הודיעה החברה כי נתגלה ש-25 מיליון רשומות נוספות - של לקוחות Sony Online Entertainment נחשפו; זאת כאמור בנוסף לרשומות של 77 מיליון לקוחות Sony PlayStation Network אשר נתגלה שנחשפו באמצע חודש אפריל.

לדברי ה-CIO של סוני, שינג'י האסג'ימה, התקיפה בוצעה משרת אפליקציה אשר ממוקם מאחורי שרת Web ושני Firewalls ברשת סוני. התקיפה הראשונה הוסוותה כתהליך ביצוע רכישה, ועל כן לא נתקבלו כל התראות ממערכות האבטחה. התוקפים ניצלו פירצת אבטחה ידועה בשרת האפליקציה בכדי להתקין עליו תוכנה אשר באמצעותה בוצעה התחברות אל שרת מסד הנתונים אשר היה ממוקם מעבר לפיירוול השלישי.

ב-2 במאי שלחה החברה מייל ללקוחותיה בו היא טענה כי "בסיס הנתונים הראשי של כרטיסי האשראי" לא נחשף, אולם שההאקרים כן הגיעו למידע אודות כרטיסי אשראי של עשרות אלפי לקוחות מבסיס נתונים לא עדכני. מן החברה נמסר כי בסיס הנתונים הזה - משנת 2007 - אכן הכיל מספרי כרטיסי אשראי ותאריכי תפוגה של הכרטיסים.

מומחי אבטחה ביקרו את סוני קשות על האבטחה הלקויה שלה, וכן על האיחסון של פרטי כרטיסי אשראי ישנים בבסיס נתונים נגיש. התקרית ממחישה את העובדה שגם שרת ישן ולא-עדכני מהווה נקודת כשל קריטית; בפועל, שימש השרת המיושן כנקודת כניסה אל הרשת הארגונית.

ב-3 במאי הודיעה החברה כי היא שכרה שלוש חברות אבטחת מידע בכדי לסייע בחקירת האירוע. החברה לא פירסמה מיהו הגורם האחראי לפריצה, אולם במכתב לבית הנבחרים האמריקאי נאמר כי התגלו על מספר שרתים עקבות אשר ככל הנראה מובילות אל קבוצת Anonymous. סוני טוענת כי קובץ הנקרא "Anonymous" הושאר על השרת שנפרץ.

עם זאת, Anonymous אומרים שהם לא היו מעורבים בפריצה [ויש להדגיש כי קבוצת Anonymous לוקחת אחריות בדרך כלל על פריצות של אנשיה, ולעיתים אפילו מודיעה על פריצות מתוכננות מראש].

ב-4 במאי התקיים שימוע בנושא בתת-הוועדה לענייני מסחר וייצור בקונגרס; סוני בחרה לא להופיע, והסתפקה במכתב בו פורטו האירועים והממצאים שנחשפו על ידה עד כה, ואשר בו נאמר כי היא מכבדת את הד"ר ג'ין ספאפורד מאוניברסיטת פרדו אשר העיד בפני הוועדה ואמר כי סוני ידעה [עוד קודם לכן] על הפרצות אשר הובילו לאירוע הדליפה.

ספאפורד אמר בעדותו לחברי הוועדה שסוני השתמשה בשרת Apache מיושן, אשר בנוסף על כך לא היה מעודכן בטלאי אבטחה, ושלא היה מותקן עליו פיירוול. עובדות אלו דווחו בפורום באינטרנט כבר לפני מספר חודשים.

אם אכן כך, עובדות אלו מראות תרבות ארגונית של חוסר בדגשים ובמודעות ארגונית בנושאי אבטחת מידע.

"הייתי רוצה לדעת את שמותיהם של ה-Auditiors אשר אחראים למבדקי האבטחה של החובבניים שנערכו בסוני, כמו גם את שמותיהם של ה-CFO וה-CIO של סוני, אשר היו אחראים להחלטות בדבר השקעות נמוכות באבטחה," אומר מומחה אבטחת המידע פיל ליברמן. "סוני גם צריכים לנתק את הקשר עם ה-IT Auditors שלהם, על כך שביצעו עבודה כה עלובה".

 כיצד ניתן להתגונן מפני תקיפה דומה לזו שבוצעה על סוני? - כאן 

לידיעה המקורית (אנגלית) - כאן

תיאור סכמטי אודות נתיב התקיפה שנמסר על-ידי סוני לאחר מסיבת העיתנאים ב-1 במאי - כאן

ידיעות נוספות - כאן ו-כאן

הרשמה לניוזלטר
  1. שם מלא(*)
    Please enter a valid name
  2. דואר אלקטרוני(*)
    Please enter a valid e-mail address
  3. נא אשר שאינך רובוט!
    Invalid Input
הערך המוסף של איי פי וי סקיוריטי
מומחי אבטחה בעלי ניסיון עשיר
מומחי אבטחת המידע וסייבר של איי פי וי סקיוריטי הינם בעלי ניסיון עשיר ומוכח. הצוות המקצועי של החברה מבצע עשרות מבדקים וסקרי סיכונים בכל חודש אצל הארגונים המובילים.
שיקול דעת מקצועי בלתי מוטה

חברת איי פי וי סקיוריטי ממוקדת מאז הקמתה ב-2005 בהנחיה, בקרה וניהול אבטחת מידע וסייבר באופן שאין בו ניגודי אינטרסים

היכרות עמוקה עם פתרונות אבטחת מידע וסייבר

מומחי איי פי וי סקיוריטי מתמקצעים בהכרת הפתרונות הקיימים ככלל ובפרט תכונותיהם והתאמתם לכל ארגון בהתאם לצרכיו

שירותיות, מקצועיות ועמידה בלוחות הזמנים זה ב-DNA שלנו

מתודולוגיית אבטחת המידע של איי פי וי סקיוירטי מותאמת לצרכים ולנכסי המידע של הארגון